A honlap a Métisz keretein belül készült | Kapcsolat

P Á R B E S Z É D

SZOCIÁLIS MUNKA FOLYÓIRAT

Elöljáróban
 
A Párbeszéd szociális munka folyóirat történetében először jelentetünk meg angol nyelven tanulmányt a Kitekintő rovatban. Tesszük ezt azzal a céllal, hogy a szakemberek, oktatók és hallgatók angol nyelven is hozzáférjenek külföldi szerzők munkáihoz. Az angol nyelven közreadott tanulmány elején az összefoglaló magyarul, az írás többi része angolul olvasható. A mostani írás szerzői csehországi gyermekvédelmi szakemberek, akik a családoknak igénybe vehető ’szociális rehabilitáció’ szolgáltatást elemzik munkájukban. Ez az írás figyelemreméltó olvasmány abból a szempontból is, hogy egyes szakkifejezések milyen értelmet nyernek egy másik ország szociális munkájában.
A Párbeszéd rovat tanulmánya a szociális szolgáltatások hatásosságának és hatékonyságának kérdéseit elemzi. Várjuk olvasóink hozzászólását a nálunk még ki nem érlelt hatékonyság és hatásosság témához, írják meg gondolataikat erről a szerkesztőségnek. Fontos lenne erről is szót váltani.
A mostani szám további két írása a képzéshez kapcsolódik, a tantermi és a terepoktatás egy-egy szeletével ismerteti meg az olvasókat. Végül a recenziók ízelítőül szolgálnak az ismertetett könyvek elolvasásához.
 
szerkesztőbizottság